- [ HOME ] -

miercuri, 19 decembrie 2007

Unde e Florestiul?

Odată cu dezvoltarea urbană fără precedent a Clujului de după epoca Funar, a devenit tot mai clar că dacă vrei să cumperi o casă sau un apartament în oraşul lui Boc trebuie să scoţi din ce în ce mai mulţi bani iar dacă vrei să vinzi o proprietate imobiliară puteai cere din ce în ce mai mult, pentru sunt destui care să cumpere.

Fără a lăuda gratuit pe cineva sau a da vina pe cineva, în cea mai mare măsură, situaţia de mai sus se datorează lui Emil Boc. Toată dezvoltarea imobiliară din Cluj, atât în retail cât şi în rezidenţial s-a produs după ce personajul de mai sus a ajuns primar.

Cele de mai sus, corelate cu o poziţionare geografică stupidă a Clujului au făcut ca dezvoltatorii să caute alte terenuri pentru imobilele pe care voiau să le ridice. Şi cum cererea de locuinţe noi depăşeşte constant oferta de pe piaţă iar preţurile din Floreşti sunt cu câteva sute de euro/mp construit mai puţin decât oriunde în Cluj, comuna Floreştiul a devenit ţinta principală. O comună situată la 8-10 km de Cluj.

Astfel, în doar 1 an-1 an şi jumate, comuna periferică a Clujului a fost împânzită de blocuri, case individuale sau de tip duplex care mai de care mai colorate, mai cu mansardă, mai fără, mai bine lucrate sau mai prost finisate. Şi asta pentru că randamentele din industria construcţiilor au făcut ca mulţi românaşi să se transforme peste noapte în "dezvoltatori imobiliari". Sau mai nou, aşa cum le place celor care se cred jmecheri, "developeri imobiliari".

0 comentarii: